Ρεμούτσικο

Ρεμούτσικο

Αναζητώντας αυθεντικά, παραδοσιακά ουζερί και μαγειρεία δεν θα ήταν δυνατόν να αγνοήσουμε το “Ρεμούτσικο”. Έτσι λοιπόν ήταν θέμα χρόνου ο δρόμος να μας φέρει στον Άγιο Δημήτριο, εκεί δηλαδή που βρίσκεται αυτό το περιβότητο, δεύτερης πλέον γενιάς, παραδοσιακό μαγειρείο.

Εκείνο όμως που διαπιστώσαμε πηγαίνοντας εκεί ξεπέρασε κατά πολύ τις φήμες. Στο Ρεμούτσικο το φαγητό είναι εξαιρετικό. Η εξυπηρέτηση άψογη. Τα υλικά αυθεντικά. Οι συνταγές γευστικές κρατούν από παλιά, όπως τα εξαιρετικά μπουρεκάκια με παστουρμά και μπιφτεκάκια γεμιστά με κασέρι Λεβέτι που θα σου μείνουν αξέχαστα. Αλλά και ο ίδιος χώρος με τα βαρέλια κρασιού σε πάει σε άλλες εποχές!

Όπως μάθαμε από τον ιδιαίτερα ευγενικό και φιλόξενο Παναγιώτη, τον ένα από τα δύο αδέλφια που λειτουργούν σήμερα το μαγειρείο – ο άλλος είναι ο Ηλίας – στη θέση του μαζαγιού ήταν παλιά αποθήκη,την οποία ο πατέρας τους μετέτρεψε το 1982 σε μικρό κουτουκάκι το οποίο σιγά – σιγά έγινε η ταβέρνα της γειτονιάς.

“Η ταβέρνα της καρδιάς” σύμφωνα με τα λόγια του Ηλία. “Σεβασμός στην παράδοση. Σεβασμός στον πελάτη. Αυτά μας δίδαξε ο πατέρας μας.”

Λόγια του Ηλία και του Παναγιώτη οι οποίοι δεν σε εξυπηρετούν απλά, σε …φιλοξενούν!

Η συνταγή μας: Γεμιστό Μπιφτέκι με κασέρι Λεβετι

Υλικά (για 4 άτομα)

· 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
· 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
· 2 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 κ.σ. ξύδι
· 1 αβγό
· 1 κ.σ. ρίγανη
· 4 γεμάτες κ.σ. βρώμη ή 1 φλ. τρίμματα ψωμί μπαγιάτικο
· ½ φλυτζ.μαιντανό ψιλοκομένο

Για τη γέμιση

· 150 γραμ. κασέρι Λεβέτι (σε κυβάκια)
· ½ κόκκινη πιπεριά
· ½ κονσέρβα μανιτάρια
· 10-12 φέτες μπέϊκον

Για το μαγείρεμα

· 4 κ.σ. ελαιόλαδο
· 1 λεμόνι
· λίγο νερό
· φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Όλα ξεκινάνε από από τη σωστή πρώτη ύλη.
Έτσι για να γίνει ένα γευστικό, γεμιστό μπιφτέκι χρησιμοποιούμε κιμά από μοσχαράκι γάλακτος και το κασέρι Λεβέτι.

Εκτέλεση συνταγής

1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.

2. Ζυμώνουμε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.

4.  Σε άλλο μπολ βάζουμε από τα υλικά της γέμισης, το κασέρι Λεβέτι, τα μανιτάρια και τη πιπεριά

5.  Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι, θα ψηθούν ομοιόμορφα. Ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση. Κλείνουμε το μπιφτέκι καλά έτσι ώστε να καλύπτεται εντελώς το κασέρι Λεβέτι. Περιμετρικά από το κάθε μπιφτέκι βάζουμε μπέϊκον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.

6. Αφού τα πλάσουμε όλα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε  λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.

Καλή Απόλαυση!

Μοιραστείτε τo

Εκτύπωση
Μέρη που αγαπάμε