Όλα ξεκινάνε από από τη σωστή πρώτη ύλη.
Έτσι για να γίνει ένα γευστικό, γεμιστό μπιφτέκι χρησιμοποιούμε κιμά από μοσχαράκι γάλακτος και το κασέρι Λεβέτι.
Εκτέλεση συνταγής
1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά μας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
2. Ζυμώνουμε καλά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
4. Σε άλλο μπολ βάζουμε από τα υλικά της γέμισης, το κασέρι Λεβέτι, τα μανιτάρια και τη πιπεριά
5. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να δώσουμε στα μπιφτέκια μας. Έτσι, θα ψηθούν ομοιόμορφα. Ανοίγουμε κάθε μπιφτέκι στην παλάμη μας και βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση. Κλείνουμε το μπιφτέκι καλά έτσι ώστε να καλύπτεται εντελώς το κασέρι Λεβέτι. Περιμετρικά από το κάθε μπιφτέκι βάζουμε μπέϊκον και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.
6. Αφού τα πλάσουμε όλα, ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 2-3′ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση των μπιφτεκιών και προαιρετικά προσθέτουμε λίγο πιπέρι και χυμό λεμόνι. Βάζουμε καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 5′ από κάθε πλευρά.
Καλή Απόλαυση!
Μοιραστείτε τo