Δόξα

Δόξα

Από το 1968 μέχρι σήμερα, η “Δόξα”, η πασίγνωστη ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, είναι αλήθεια ότι έχει γνωρίσει μεγάλες …δόξες! Αρχικά ως καφενείο και φοιτητικό στέκι, αργότερα ως καφεζυθοπωλείο και εν τέλει ως μαγειρείο!

Η πραγματική δόξα του παραδοσιακού αυτού μαγαζιού μπορεί να προέρχεται από την προτίμηση των φανατικών πελατών του, το όνομά του όμως το οφείλει στη Δόξα Δράμας, την ποδοσφαιρική ομάδα της Δράμας, τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών του. Του κυρίου Γιώργου Παπαδόπουλου και της γυναίκας του Νίκης. Τη δεκαετία του ’70, δεκαετία της Μεταπολίτευσης, οι θορυβώδεις, ζωντανές παρέες φοιτητών έδιναν τον τόνο. Τότε που για να μπεις στο μαγαζί κατέβαινες τρία-τέσσερα σκαλοπάτια από το επίπεδο του ανηφορικού δρόμου, την Αποστόλου Παύλου.

Τότε που …δεν έβλεπε ο ένας τον άλλον από τους καπνούς των τσιγάρων. Ξύλινα τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντηλα, καρέκλες καφενείου, φωτογραφίες και κασκόλ της “ομαδάρας”, παλιές μεταλλικές διαφημιστικές πινακίδες στους τοίχους, λαϊκή μουσική και ο Ρόκυ, η νωχελική γάτα, ξαπλωμένη κοντά στο φούρνο.

Τα χρόνια πέρασαν. Σήμερα η διεύθυνση του μαγαζιού έχει περάσει πλέον στη δεύτερη γενιά, στον γιο Αναστάση. Ο κύριος Γιώργος όμως και η κυρία Νίκη είναι ακόμα εκεί. Οι παλιές παραδοσιακές συνταγές, όλες οι νοστιμιές στο μενού παραμένουν, εμπλουτισμένες με καινούργιες λιχουδιές! Τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι, καρδιές, αμελέτητα, εξαιρετικές τηγανιές, κοτόπουλο και λουκάνικα Δράμας περιμένουν όπως πάντα τους καλοφαγάδες για νέες …σελίδες Δόξας!

Μοιραστείτε το

Μέρη που αγαπάμε