Βυρίνης

Βυρίνης

Στο Μετς, σε μια υπέροχη γειτονιά, πίσω ακριβώς από το Καλλιμάρμαρο, βρίσκεται η ταβέρνα “Βυρίνης”. Ένας χώρος απλός, φωτεινός, ευχάριστος, που διατηρεί στοιχεία παραδοσιακά, όπως τα παλιά βαρέλια κρασιού που χρησιμοποιούσαν ως πρόσφατα, ενώ τους τοίχους κοσμούν μαυρόασπρες παλιές φωτογραφίες από τη νοσταλγική, ανθρώπινη διαδρομή της ταβέρνας μέσα στα χρόνια. Η ταβέρνα αυτή υπάρχει εκεί από το 1940. Υπήρξε και συνεχίζει να είναι η αγαπημένη ταβέρνα των αθλητών του Σταδίου.

Μια ταβέρνα η οποία επί ογδόντα περίπου χρόνια προσφέρει καλό φαγητό, έχει πιστούς πελάτες, αρκετοί εκ των οποίων, όπως μάθαμε, πηγαίνουν εκεί από τότε που ήταν παιδιά. Για τους θερινούς μήνες, και όχι μόνο , η ταβέρνα διαθέτει μια δροσερή εσωτερική αυλή. Τα εδέσματα που προσφέρει στους επισκέπτες της η ταβέρνα είναι κυρίως παραδοσιακά χωρίς όμως να απουσιάζουν και οι σύγχρονες γευστικές προτάσεις. Πίσω από κάθε νόστιμο,αγαπημένο μενού υπάρχει λέμε το μυστικό του μάγειρα. Σωστά. Εκτός όμως από αυτό το μυστικό υπάρχει και άλλο ένα πολύ σημαντικό. Κοινό μυστικό πια στις μέρες μας, που έχει να κάνει και με τη γεύση, και με την ποιότητα μιας συνταγής. Κι αυτό το μυστικό είναι η αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών.

leveti!
leveti

Στην κουζίνα του Βυρίνη δίνουν μεγάλη σημασία στις πρώτες ύλες, στην αυθεντικότητα, στην αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών, κι αυτό είναι κάτι που φαίνεται στο πιάτο σου,στη νοστιμιά, στη φρεσκάδα, στην ποιότητα του φαγητού που σου προσφέρουν. Στον Βυρίνη μπορείς να γευτείς υπέροχες συνταγές όπως,σουβλάκι αγριόχοιρου,αρνάκι λαδορίγανη, υπέροχους λαχανοντολμάδες, κεφτεδάκια της γιαγιάς, τάρτα κολοκύθας, τραγανές φλογέρες με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα, χοιρινές μπουκιές με καραμελωμένο κρεμμύδι… Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι το άψογο σέρβις και ο σεβασμός στον πελάτη είναι βασική αρχή στον Βυρίνη. Μια αρχή συμπυκνωμένη σε μια μια φράση που περνάει από πατέρα σε γιο: “Ο πελάτης δεν είναι πελάτης, είναι καλεσμένος σου!” Και όντως στου Βυρίνη νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Μοιραστείτε το

Μέρη που αγαπάμε