Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και κασέρι Λεβέτι

Χόρτα τσιγαριαστά με αυγά και κασέρι Λεβέτι

Ένα πεντανόστιμο χειμερινό πιάτο, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικά οφέλη !

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε:

500 γρ. χόρτα εποχής (αντίδια, ραδίκια, σπανάκι, σέσκουλα)

3-4 αυγά

100 γρ. χυμό ντομάτας

50 ml ελαιόλαδο

3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι μυρωδικά (καυκαλήθρες, μάραθο, μαϊντανό, κόλιανδρο)

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα προσεκτικά. Έπειτα, με το χέρι μας τα χοντροκόβουμε.

2. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε ψιλά κομμάτια τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.

3. Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνοντας το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε για 2 λεπτά τα κρεμμυδάκια.

4. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας αφού τον αραιώσουμε σε 100 ml. νερό.

5. Μόλις αρχίζει το ζουμί να βράζει, προσθέτουμε και τα χόρτα.

6. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

7. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα μυρωδικά με το υπόλοιπο λάδι. Μαγειρεύουμε για ένα τέταρτο το πολύ σε μέτρια φωτιά.

8. Χρησιμοποιούμε μια πιρούνα για να φτιάξουμε “φωλιές” ανάμεσα στα χόρτα και να προσθέσουμε τα αυγά, τα οποία σπάμε “μάτια” μέσα στο τηγάνι διατηρώντας τον κρόκο και το ασπράδι τους.

9. Ζεσταίνουμε λίγα λεπτά ακόμα και μόλις πήξει το ασπράδι είναι έτοιμα !

10. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μπόλικο ψωμί και, στο πλάι, λαχταριστό κασέρι λεβέτι !

 

 

Μοιραστείτε την συνταγή

Εκτύπωση
Άλλες Συνταγές