Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας και κασέρι Λεβέτι
jv

Άτομα: 6

Χρόνος: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά:

3/4 του κιλού Μοσχαράκι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
100 γρ. κασέρι Λεβέτι κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια
1 κ.γλ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 κ.γλ. θυμάρι
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά
ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Για τον πουρέ μελιτζάνας:

4 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες (περίπου 1 κιλό)
1 φλ. γάλα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
λίγο μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1 φλ. κασέρι Λεβέτι, τριμμένο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόψτε το κρέας σε μικρά κομμάτια. Βάλτε το στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο με ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά. Σβήστε με το κρασί. Αφήστε το, για λίγα λεπτά και προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι, την κανέλα και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώστε, ανακατέψτε το φαγητό και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Μετά από 15-20 λεπτά ρίξτε τον ζωμό κρέατος και συνεχίστε το μαγείρεμα για 1 ώρα ακόμη.

 

2. Ετοιμάστε τον πουρέ μελιτζάνας: Τρυπήστε τις μελιτζάνες σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι και ψήστε τις ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 30 λεπτά περίπου. Όταν ψηθούν, κόψτε τις κατά μήκος και βγάλτε την ψίχα τους με ένα κουτάλι. Βάλτε την ψίχα σε ένα λεπτό σουρωτήρι για να στραγγίσουν τα υγρά. Ραντίστε την με ελάχιστο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Μετά, ψιλοκόψτε την.

 

3. Βάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο με το αλεύρι, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και ρίξτε το γάλα. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε το μοσχοκάρυδο και βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά (ανακατεύοντας κατά διαστήματα) μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Ρίξτε στην μπεσαμέλ την ψιλοκομμένη ψίχα μελιτζάνας και το τριμμένο κασέρι Λεβέτι και αφήστε για 3-4 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια.

4. Μοιράστε τον πουρέ μελιτζάνας στα πιάτα. Βάλτε επάνω του το κρέας με την σάλτσα. Ρίξτε το κομμένο κασέρι Λεβέτι και σερβίρετε.

Μοιραστείτε την συνταγή

Εκτύπωση
Άλλες Συνταγές