Κοτόπιτα με Κασέρι

Κοτόπιτα με Κασέρι

Υλικά:

Για μια εύκολη και λαχταριστή κοτόπιτα με κασέρι Λεβέτι θα χρειαστείτε:

1 ολόκληρο κοτόπουλο

Χωριάτικο φύλλο

1 κουταλάκι γλυκού μείγμα μπαχαρικών

1 κρεμμύδι ξερό

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

5 πράσα κομμένα σε φέτες

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκο άνηθο

1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

1 κουταλιά του γλυκού σπόρους μάραθου ψιλοκομμένους

2 αυγά

1 1/2 ποτήρι τριμμένο Λεβέτι

Aλάτι

Πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Βγάζουμε το φύλλο από το ψυγείο να ξεκουραστεί και ξεκινάμε με την προετοιμασία της γέμισης.

2. Αφού βράσουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά κόβοντας το ψαχνό σε κομμάτια.

3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το πράσο, το μαραθόσπορο και το φρέσκα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμα.

4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μαϊντανό. Μόλις κρυώσει η γέμιση μας προσθέτουμε τα αυγά, το τυρί και λίγο επιπλέον πιπέρι.

5. Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί και το στρώνουμε με δύο φύλλα. Δεν παραλείπουμε να αλείψουμε με βούτυρο κάθε φύλλο, ενώ φροντίζουμε να τα στρώσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργηθούν μικρές πτυχώσεις.

6. Ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, τα οποία είναι επίσης βουτυρωμένα και τοποθετημένα ελαφρώς ζαρωμένα.

7. Τέλος χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, βουτυρώνουμε την επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Αφήστε τη να ροδίσει και είστε έτοιμοι ! Καλή όρεξη !

Μοιραστείτε την συνταγή

Εκτύπωση
Άλλες Συνταγές