1. Ετοιμάστε την μπεσαμέλ: Βάλτε σε μέτρια φωτιά μια κατσαρόλα με το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά. Ρίξτε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι σε δυνατή φωτιά, για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και τον βασιλικό και ανακατέψτε για να “σπάσουν” οι σβόλοι του κιμά.
3. Μετά από 3-4 λεπτά ρίξτε τις ντομάτες και λίγο αλάτι. Βράστε για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά.Βράστε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίξτε τα.
Ανακατέψτε την μπεσαμέλ με το μείγμα του κιμά και τα βρασμένα ζυμαρικά.
4. Ρίξτε τη μισή ποσότητα από το κασέρι Λεβέτι και ανακατέψτε τα υλικά. Αδειάστε τα σε 6 ατομικά πυρίμαχα σκεύη και πασπαλίστε με το υπόλοιπο κασέρι. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20–25 λεπτά και σερβίρετε.
Μοιραστείτε την συνταγή