1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο, καθώς επίσης και την ντομάτα σε μικρά κυβάκια.
2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
3. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις χωρίζουμε στη μέση και τις χαράζουμε σταυρωτά, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλείφουμε με ένα λαδωμένο πινέλο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20’ περίπου.
4. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καραμελώνουμε πασπαλίζοντας το με ζάχαρη και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να προσθέσουμε την ντομάτα και τις πιπεριές.
6. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγο-μαγειρευτεί σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει.
7. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα, την βγάζουμε από τη φωτιά και στην συνέχεια την ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, το οποίο αλείφουμε καλά με ένα λαδωμένο πινέλο.
8. Στρώνουμε τις μελιτζάνες στο ταψί μας, χωρίς να αφήνουμε κενά, και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
9. Στο τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο κασέρι Λεβέτι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Καλή όρεξη !
Μοιραστείτε την συνταγή