Ανοιχτή πίτα με ντοματίνια, κολοκυθάκια και κασέρι Λεβέτι
levetii-1

Άτομα: 6

Χρόνος: 50 λεπτά

Υλικά:  

1 φύλλο σφολιάτας
150 γρ. κασέρι Λεβέτι
500 γρ. ντοματίνια
8 κολοκυθάκια
2 κ.σ. πολτός ελιάς
3 φιλετάκια αντζούγιας
1 κ.σ. κάππαρη
ελαιόλαδο
ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικός)
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι & πιπέρι
αλεύρι & βούτυρο για το ταψί

Εκτέλεση

1. Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση και βάλτε τα σε πυρίμαχο σκεύος. Αλατίστε τα, περιχύστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη και ψήστε τα στους 200ο C για 25 λεπτά. Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες, αλατίστε τα, ραντίστε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 220ο C για 10 λεπτά.

 2. Αποψύξτε τη σφολιάτα και απλώστε την σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Τρυπήστε την επιφάνεια με το πιρούνι και ψήστε για 20  λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C. 

3. Πολτοποιήστε τα φιλετάκια αντζούγιας και ανακατέψτε τα με τον πολτό ελιάς, την κάπαρη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Απλώστε το μείγμα στην ψημένη σφολιάτα και μετά βάλτε τα ψημένα λαχανικά.

4. Κόψτε το κασέρι Λεβέτι σε μικρούς κύβους και βάλτε το ανάμεσα στα λαχανικά. Ξαναβάλτε την τάρτα στον φούρνο και ψήστε για 10 – 15 λεπτά στους 180ο C. Πασπαλίστε με φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρετε.

Μοιραστείτε την συνταγή

Εκτύπωση
Άλλες συνταγές