Σπαγγέτι με σάλτσα λιαστής ντομάτας, κασέρι Λεβέτι και φρέσκο βασιλικό
llllll

Άτομα: 4

Χρόνος: 25 λεπτά

Υλικά:

500 γρ. σπαγγέτι
1 ½ φλ. τριμμένο κασέρι Λεβέτι τριμμένο
12 λιαστές ντομάτες σε λάδι
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, τριμμένη
1 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
¼ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

1. Στραγγίξτε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια.

2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν, και ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τον πελτέ.

3. Αλατίστε και βράστε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και στραγγίξτε τα.

4. Ρίξτε στη σάλτσα τα βρασμένα ζυμαρικά και τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και ανακατέψτε. Μοιράστε τα ζυμαρικά στα πιάτα και πασπαλίστε με το τριμμένο κασέρι Λεβέτι.

Μοιραστείτε την συνταγή

Άλλες συνταγές