Μπιφτέκια με κασέρι Λεβέτι και ντομάτα
levetiiii-1

Άτομα: 6

Χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά:

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
300 γρ. κασέρι Λεβέτι
3 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, τριμμένο
4 κ.σ. της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. μουστάρδα
2 φλ. τριμμένο ψωμί του τοστ
1 κ.σ. ρίγανη
3 ντομάτες ελαιόλαδο
¼ φλι. γάλα
αλάτι & πιπέρι

✔O κιμάς πρέπει να είναι περασμένος δύο φορές από τη μηχανή για να μην διαλύεται στο πλάσιμο.

✔Tο αλάτι μπαίνει τελευταίο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά που τον διατηρούν μαλακό.

✔Ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω έτσι ώστε η ζύμη μας να παίρνει οξυγόνο.

✔Iδανική ποσότητα ελαιόλαδου: 80 γραμμάρια για κάθε 1 κιλό μοσχαρίσιου κιμά. Σας ανοίξαμε την όρεξη; Ορίστε μια συνταγή για πεντανόστιμα μπιφτέκια!

Εκτέλεση

1. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι και σκόρδο, το τριμμένο ψωμί, τα αυγά, το γάλα, τον μαϊντανό, τη μουστάρδα και τη ρίγανη.

2. Αλατοπιπερώστε το μείγμα και ζυμώστε. Αφήστε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο 1-2 ώρες ώστε να δέσει πριν πλάσετε τα μπιφτέκια. Αλείψτε τα χέρια σας με ελαιόλαδο και πλάστε τα μπιφτέκια. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 20 λεπτά.

3. Κόψτε το κασέρι Λεβέτι και τις ντομάτες σε φέτες. Σκεπάστε κάθε μπιφτέκι με μία φέτα κασέρι και μία φέτα ντομάτα.

4. Ψήστε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 5-6 λεπτά και σερβίρετε τα. Συνοδέψτε τα με σαλατικά και ψητές ή τηγανητές πατάτες.

Μοιραστείτε την συνταγή

Εκτύπωση
Άλλες συνταγές